rekrutacja.png
Rekrutacja
Więcej

Aktualności

Seminarium technologiczne studentów Technologii Żywności i Żywienia Człowieka

13.05.2025
Wpis może zawierać nieaktualne dane.
W dniu 13 mają odbyło się wyjazdowe seminarium technologiczne w ramach przedmiotu Współczesne trendy w technologii surowców zwierzęcych realizowanego na I roku Technologii Żywności i żywienia Człowieka. Spotkanie w Serowarnia Rzemieślnicza Ser-oka prowadzonej przez Panią Kamillę Sroczyńską było dla studentów niezwykle owocne.
Właścicielka w sposób bardzo przystępny i wielkim zaangażowaniem zaprezentowała szeroki wachlarz przetworów mleczarskich oraz metod ich wytwarzania. Sama ciągle pogłębia swoją wiedzę i szlifuje praktykę w trakcie kursów w Italii. Zaangażowanie i wiedza technologiczna oraz umiejętności praktyczne Pani Sroczyńskiej pozwoliły studentom zapoznać się i zgłębić tajniki tworzenia poszczególnych wyrobów. 
Logo programu Widza Edukacja Rozwój Biało-czerwona flaga i napis Rzeczpospolita Polska Logo Euopejskiego Funduszu Społecznego
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Widza Edukacja Rozwój 2014-2020 "Nowoczesne nauczanie oraz praktyczna współpraca z przedsiębiorcami - program rozwoju Uniwersytetu Zielonogórskiego" POWR.03.05.0-00-00-Z014/18