Pierwszego lutego 2025r. rozpocznie się pierwszy dzień elektronicznej rejestracji na studia drugiego stopnia, która będzie prowadzona zgodnie z kalendarzem rekrutacji
Rekrutacja w całości odbywa się on-line a zapisy na studia prowadzone są za pośrednictwem uniwersyteckiego portalu rekrutacyjnego >>> REJESTRACJA NA STUDIA
Zapraszamy do studiowania Technologii żywności i żywienia człowieka.
Absolwent studiów drugiego stopnia na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka nabędzie zaawansowanej wiedzy oraz praktycznych umiejętności z zakresu nowoczesnych technologii żywności i zasad racjonalnego żywienia. Będzie dysponować wszechstronnym wykształceniem w obszarze przetwarzania surowców spożywczych, kontroli jakości oraz zapewniania bezpieczeństwa produkcji. Pozna najnowsze trendy w analityce żywności i będzie potrafić optymalnie wykorzystać surowce do osiągania wymaganych właściwości i jakości produktów. Będzie zdolny do analizy procesów technologicznych oraz wdrażania innowacji i modyfikacji w produkcji żywności.
Dzięki specjalistycznej wiedzy w zakresie żywienia człowieka, absolwent będzie potrafił zastosować ją w swojej pracy zawodowej, uwzględniając zarówno aspekty zdrowotne, jak i ekonomiczne. Zrozumie zasady efektywnego prowadzenia działalności gospodarczej oraz współpracy z innymi, z uwzględnieniem odpowiedzialności za zdrowie publiczne.
Jako świadomy uczestnik gospodarki opartej na wiedzy, absolwent będzie potrafił pracować w interdyscyplinarnych zespołach, łącząc różne specjalizacje i uwzględniając międzynarodowy kontekst zawodowy, w tym w języku obcym z uwzględnieniem specjalistycznej terminologii.
Prosimy o zapoznanie się z sylabusami przedmiotów kierunku