rekrutacja.png
Rekrutacja
Więcej

Aktualności

Rozpoczęcie rejestracji na studia drugiego stopnia

13.01.2025
Wpis może zawierać nieaktualne dane.

Pierwszego lutego 2025r. rozpocznie się pierwszy dzień elektronicznej rejestracji na studia drugiego stopnia, która będzie prowadzona zgodnie z kalendarzem rekrutacji 

  • do 13 lutego na studia stacjonarne
  • do 20 lutego na studia niestacjonarne

Rekrutacja w całości odbywa się on-line a zapisy na studia prowadzone są za pośrednictwem uniwersyteckiego portalu rekrutacyjnego >>> REJESTRACJA NA STUDIA

Zapraszamy do studiowania Technologii żywności i żywienia człowieka.  

Absolwent studiów drugiego stopnia na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka nabędzie zaawansowanej wiedzy oraz praktycznych umiejętności z zakresu nowoczesnych technologii żywności i zasad racjonalnego żywienia. Będzie dysponować wszechstronnym wykształceniem w obszarze przetwarzania surowców spożywczych, kontroli jakości oraz zapewniania bezpieczeństwa produkcji. Pozna najnowsze trendy w analityce żywności i będzie potrafić optymalnie wykorzystać surowce do osiągania wymaganych właściwości i jakości produktów. Będzie zdolny do analizy procesów technologicznych oraz wdrażania innowacji i modyfikacji w produkcji żywności.

Dzięki specjalistycznej wiedzy w zakresie żywienia człowieka, absolwent będzie potrafił zastosować ją w swojej pracy zawodowej, uwzględniając zarówno aspekty zdrowotne, jak i ekonomiczne. Zrozumie zasady efektywnego prowadzenia działalności gospodarczej oraz współpracy z innymi, z uwzględnieniem odpowiedzialności za zdrowie publiczne.

Jako świadomy uczestnik gospodarki opartej na wiedzy, absolwent będzie potrafił pracować w interdyscyplinarnych zespołach, łącząc różne specjalizacje i uwzględniając międzynarodowy kontekst zawodowy, w tym w języku obcym z uwzględnieniem specjalistycznej terminologii. 

Prosimy o zapoznanie się z sylabusami przedmiotów kierunku

Galeria zdjęć
Logo programu Widza Edukacja Rozwój Biało-czerwona flaga i napis Rzeczpospolita Polska Logo Euopejskiego Funduszu Społecznego
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Widza Edukacja Rozwój 2014-2020 "Nowoczesne nauczanie oraz praktyczna współpraca z przedsiębiorcami - program rozwoju Uniwersytetu Zielonogórskiego" POWR.03.05.0-00-00-Z014/18