W piątek, 14 października 2022, studenci kierunku żywienie człowieka i dietoterapia oraz Turystyka i rekreacja uczestniczyli w Kongresie Gospodarczym - Lubuskie 2022, w panelu żywieniowym, który miał miejsce w urokliwym Lubuskim Centrum Winiarstwa w Zaborze. Oprócz fascynujących tematów dotyczących dietoterapii i dietoprofilaktyki, studenci "wyciskali" na rowerach zdrowe koktajle.
Z kolei studenci drugiego roku kierunku turystyka i rekreacja brali udział w panelu winiarskim. Winiarstwo w województwie lubuskim jest jednym z najważniejszych produktów turystycznych. W panelu, moderowanym przez Macieja Nowickiego, dziennikarza winiarskiego, poruszano ciekawe i praktyczne tematy powiązane z enoturystyką, enopromocją i enomarketingem. Panel współorganizował Instytut Sportu, Turystyki i Żywienia. Dziękujemy za zaproszenie Pani dr Justynie Koryckiej-Korwek.